Verkenning van de omgeving

May 5, Simpsonville, South Carolina, 3:45 a.m. Langzaam gaat het licht aan, vogelgeluiden klinken, huh? Voorzichtig doe ik mijn ogen open, kijk rond en vraag mij af wat er aan de hand is. Dan ineens weet ik het weer, het is natuurlijk de wekker! Over 2 uur vlieg ik naar San Diego voor de ATD2018!
Op het vliegveld helpen Dunkin Donuts (deze keer alleen een cappuccino!) en een banaan mij verder wakker te worden. Na een vlotte reis land ik om 9:45 a.m. in San Diego, Californië. De Uber brengt mij binnen een half uurtje bij het hotel. Room nine-o-five is ook al klaar voor een nieuwe gast. As smooth as it can be. Wat een genot. En het tijdverschil maakt deze mooie dag ook nog eens drie uur langer.
Net als in onze tijdelijke woonplaats Simpsonville SC, is het hier in Californië prachtig weer. In mijn t-shirtje wandel ik, over de First Avenue, relaxed in de richting van het Convention Center aan de bayfront. Daar speelt mijn leven zich de komende vier dagen af. 
In de verte zie ik het imposante gebouw al. Omringd door palmbomen. Dichterbij gekomen vind ik de doorgang naar het water. Een smal pad tussen de gebouwen leidt naar een immense jachthaven met grote en luxe jachten. Verderop zie ik zeilboten varen. Eh, moet ik hier serieus aan het werk? Dit ademt vakantie!
In de verte, op het schiereiland, hoor ik Mexicaanse muziek. Ik zie veel mensen en ik ruik Mexican food. Wacht, hier wordt Cinco de Mayo gevierd natuurlijk! Nog meer vakantiestemming! Is dit de ideale omgeving om te leren?

Op de terugweg van mijn verkenningstocht rond het Convention Center, loop ik binnen bij Ralphs. Daar koop ik alvast de ingrediënten voor gezond ontbijt en gezonde lunch voor de komende dagen. Voor mij echt prioriteit nu ik zo vaak verblijf in dit land van overvloedig eten en drinken. 
De komende vier dagen werk ik twee dagen als vrijwilliger en ben ik twee dagen bezoeker van de ATD2018. Daarom meld ik mij aan het eind van de dag bij de vrijwilligersbijeenkomst. We ontvangen de onvermijdelijke tas met reclame en een keycord. Gelukkig zijn de vrijwilligers T-shirts deze keer redelijk okee wat betreft ontwerp en pasvorm. Dat is altijd weer afwachten. We krijgen uitleg over onze rol en verantwoordelijkheden en we leren de belangrijkste locaties binnen het gebouw kennen. Veel aandacht gaat er uiteraard naar de protocollen die van toepassing zijn vanwege keynote speaker Barack Obama. De secret service stelt strenge eisen waardoor het plenaire programma van maandag 7 mei strak in elkaar zit, ook voor ons als vrijwilligers.

Inmiddels is het 10:48 p.m. Mijn extra lange dag zit erop, ik ga even slapen want morgen ga ik om 9:00 a.m. aan de slag in de ATD Bookstore! Eens kijken of dat de ideale leeromgeving is....

Wat vind jij een ideale leeromgeving?

Comments

  1. Hi Catharina, daar heb je morgen dienst? Dan kom ik even langs! Groet, Petra Peeters

    ReplyDelete
    Replies
    1. Morgen schreef ik gisteren lokale tijd. Dus vandaag had ik dienst in de store. Morgen, 7 mei ben ik bezoeker.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Buzz words and book titles